Den der famøse balance

Balance
Frokost i det fri. Aksel får madpakke og vand, mor får bagersandwich og Sun Lolly colajuice! 😜

Jeg fik en fornemmelse for nylig. En blogger (en professionel en. Sådan en der får penge for det) lavede et opslag om, hvad hun og hendes børn havde lavet en dag i deres sommerferie.
Hun skrev noget med, at de havde lånt bøger på biblioteket, bagt pizzasnegle, været i skoven og havde fået et eller andet fancy hjemmelavet mad til aften. Derpå skrev hun, at det (selvfølgelig) ikke passede, men at de havde stenet fjerner, spillet PlayStation, spist slik og nu bestilt pizza.

Jeg er personligt vild med begge scenarier. Måske undtaget skoven, det bliver vist aldrig mig. Fagligt mener jeg også, at begge dele kan (bør?) være der i et godt børne- og familieliv. Man kan hygge sig og være en nærværende forælder i begge scenarier. Og man kan det modsatte i begge dele. Det ene er dermed ikke nødvendigvis bedre end det andet.

Den fornemmelse, der ramte mig, da jeg læste kommentarerne til opslaget, var imidlertid, at det på en eller anden måde er blevet mere legalt at skrive, man har gjort det sidste end det første. Det kan selvfølgelig være mig, der har overfortolket. Men det fik mig til at tænke lidt…

Jeg er stor fortaler for, at man ikke skal forsøge at leve op til idealer for andres skyld end sin egen. Jeg er tilhænger af, at det dersens liv bliver så uhøjtideligt, at det er okay at vælge den nemme løsning. At det er okay, at man ikke forsøger at udvise et overskud – personligt, økonomisk eller idyllisk – man ikke har.
Omvendt ønsker jeg virkelig heller ikke, at vi kommer til at bevæge os derhen, hvor det er ilde set at have et overskud.

I dag har jeg travet en håndfuld kilometer for at fodre ænder med barnet. Vi legede på legepladsen, spiste madpakker der (ok, jeg købte en sandwich hos bageren til mig selv) og lavede en oplevelse ud af at tage bussen hjem. Til aftensmad fik vi hjemmelavede pizzaer. Aksel lavede (naturligvis) sin egen, og madlavningen foregik i hygge og fordragelighed.
Der har også været utallige momenter i løbet af dagen, hvor jeg ikke har orket ret meget, og sådan er det. Men det er ikke sådan hele tiden, og det tror jeg, der er vigtigt at huske engang imellem.
Nu vil jeg finde en skål lørdagsslik, og i morgen vil vi på JENSENS BØFHUS. Alt handler jo om balance… Ikk’?! 😉

Balance
Dagens aftensmad…

Skriv et svar