En psyko blog?!

Ved “fødslen” måtte PSYKOBLOGGEN naturligvis have et navn. Navne kan være svære, fordi man sjældent ved, hvad noget vokser sig til, når navnet opstår.
Jeg tror for eksempel, det er de færreste, som har ytret det forventede navn på et endnu ufødt barn, som ikke er blevet mødt med bare lidt skepsis. Fordi det åbenbart ligger så ligetil at sætte ord på alle tænkelige meninger om det pågældende navn. I hvert fald så længe man endnu ikke har mødt barnet.
Jeg tror nemlig også, at det er de færreste, som efterfølgende har præsenteret deres barn ved navn, som har hørt samme formaninger og negative associationer. For så er der jo noget konkret at forholde sig til. Hvor mange kan for eksempel sige sig fri for at have tænkt, sagt eller i det mindste hørt nogen sige: “Ja, jeg syntes godt nok, det var et underligt navn. Men nu kan han/hun jo ikke hedde andet!”

Måske ender PSYKOBLOGGEN også sådan. Jeg er ikke specielt opfindsom eller kreativ anlagt, så jeg er egentlig lidt stolt af, at det i det hele taget er lykkedes mig selv at finde på et navn.
For det første faldt valget på PSYKOBLOGGEN, fordi jeg gerne ville have, at det skulle være tydeligt, at det handler om psykologi, og at det er en blog.
For det andet er “psyko” et ord, jeg ofte selv har brugt som enten forstærkende (“en psyko god kage” er for eksempel en mega god kage!) eller for at beskrive, at noget er vildt ud over det sædvanlige. Da jeg er overbevist om, at jeg også, i hvert fald engang imellem, selv kan være både speciel, vild og ud over det sædvanlige (i hvert fald ikke altid helt almindelig – se bare her), tænker jeg, at det hænger meget godt sammen…
For det tredje kan jeg godt lide finurlige ord. Jeg synes, at PSYKOBLOGGEN er et godt ord, fordi det blot består af to ekstra bogstaver i forhold til “psykologen”. Det er jo netop det, jeg (blandt mange ting) er: En psykolog der også skriver en blog.

Og sådan fik PSYKOBLOGGEN sit navn. Jeg glæder mig til at dele alverdens “psyko”-relaterede ting med jer. Så må tiden vise, om det engang bliver umuligt at forestille sig, at den kunne have heddet noget som helst andet.


Skriv et svar