Det her med at holde ferie…

Ferie
I en hel time (!) sad jeg sådan – med sol direkte i krydderen og en sovende Aksel i skyggen. Ahhh…

Som det måske er kommet for øre, er vi lige nu på ferie. Det er dejligt og samtidig afsindig hårdt!
Jeg vil ikke sige, jeg har rejst verden rundt, men jeg har da været på nogle ferier i mit voksenliv. Groft sagt kan ferierne opdeles i to forskellige kategorier: Dem som mor og dem som barnløs.

For det er en helt anden form for ferie, når man har et lille barn med. Jeg vil ikke sige, det er en dårligere ferie, men det kræver, at man mentalt indstiller sig på, at det bliver noget andet.
I virkeligheden er det ikke ret meget anderledes end den almindelige dagligdag, som naturligt også forandrer sig, når man bliver mor. Men der er noget lidt spøjst med begrebet ferie. Deri ligger tit en forventning eller et håb om, at alt skal være perfekt.

Det kan jeg afsløre, at det er det ikke! Ikke for mit vedkommende i hvert fald. Aksel kan stadig flippe skråt, selvom vi er på Mallorca. Vi kan også stadig blive forkølede. Og jeg bliver også utilregnelig, når jeg er sulten, selvom vi er på ferie!
Men sagen er jo den, at sådan er det ikke hele tiden. Der er også tidspunkter, hvor man kan mærke, hvor godt det er for Aksel at få hevet en hel uge ud og være sammen med mor og far. Tidspunkter hvor Aksel udfordrer sin forsigtige side og går alene på opdagelse (og bliver væk i lufthavnen…) Samtidig kan jeg mærke, hvor godt det er for os som familie at komme lidt hjemmefra og for en stund væk fra hverdag og rutiner.

Selvom “ferie” absolut ikke er det, jeg tidligere har forbundet med at være på ferie, er det altså ikke noget, jeg vil være foruden! ☺️

Ferie
SÅ føles det som ferie for måtter! 😉