Ferierefleksion #1: Årstider

Årstiderne
Som nævnt her gav vores nyligt overståede ferie anledning til en del refleksioner i mit sind. Jeg tænkte, at de måske kunne være interessante at dele. Om ikke andet giver det da mig selv lejlighed til at tænke lidt mere over de tanker, jeg gjorde mig. 🙂

Jeg er vild med at holde ferie i 30 graders varme. Og jeg er endnu mere vild med at holde ferie i 30 graders varme, når jeg ikke behøver foretage mig ret meget andet end at vandre mellem poolen og buffeten…
Alligevel må jeg erkende, at jeg også er vild med den måde, vi har årstider på i Danmark. At vi – når vi er heldige – kan have 30 grader, men at vi samtidig kan opleve årstidernes skiften. At vi også kan opleve en decemberdag med helt blå himmel, hvor det gør en smule ondt at trække vejret helt dybt. At vi kan se alt blive lysegrønt og mærke, at luften ændrer sig.

Bevares, det danske vejr måtte godt være lidt mere stabilt og indebære lidt færre dage med regn, fugt og gråvejr. Men faktisk tror jeg ikke, jeg ville bytte det danske klima for 30 grader hele året rundt. Eller, det ville jeg med sikkerhed ikke.

Da vi stod af flyet i Kastrup, var der en flok unge australiere med. De vidste dårligt, om de skulle grine, græde eller noget helt tredje. De var så benovede over at mærke kulde (som vel at mærke var plusgrader), og at der kom ‘røg’ ud af munden, når de åndede ud, var vel underholdning på højde med en dag i Disneyland.
Der må jeg erkende, at jeg er glad for hele mit liv at have stiftet bekendtskab med, at årstiderne skifter, og at vores vejr kan skifte fra en yderlighed til en anden i løbet af bare nogle måneder. Det må jeg huske mig selv på, næste gang jeg brokker mig over, at jeg hader det danske vejr… 😉


Skriv et svar