10 grunde til at fødslen var piece of cake!

Fødslen
Efter fødslen er alle pinsler ovre. Eller også er de først lige begyndt! 😜

Jeg er blevet skudt i skoene, at mit sandfærdige indlæg om fødsler for nogle kunne virke lidt for ufiltreret – og dermed fratage nogen modet til at gennemgå det. Det vil jeg da gerne råde bod på!

Jeg vil derfor berolige med, at selve fødslen rent faktisk er piece of cake! Så når du har klemt ungen ud, er dine pinsler ovre. I hvert fald hvis man sammenholder det med, hvad du har i vente… Læs med nedenfor – hvis du tør! 😉

1. Syning og efterveer
…og generelt en krop, der føles, som om den er blevet kørt over af en damptromle. 17 gange. Jeg nævnte det kort i indlægget om fødsler, men smerterne efterfølgende er mindst ligeså slemme! Jeg har sågar hørt om en, hvis mand blev nødt til at installere en håndbruser, så mor kunne få skyllet sammenlapningen efter toiletbesøg.

2. Ildelugtende baby
Når en baby er blevet født, har det ikke en rigtig navle. I stedet er der en stor dut, som består af størknet blod. Forestil dig hvor godt sådan en kommer til at lugte efter et par dage…

3. Av mine nipples!
Din baby skal lære at sutte på dine brystvorter. Det gør meget nas. Som om det ikke var nok, gør alt sutteriet, at brystvorterne og dermed også brysterne bliver deforme. Og det er ikke på den pæne måde.

4. Gigantiske babser
Dine bryster vokser. Meget! Det lyder måske som en lækker deal, at det sådan kan finde sted uden kirugi og 20.000 bobs, men næ nej! Forestil dig at du har fået et trælår. Og 45 skulderlammere. Og 14 sherifstjerner. Alt sammen i patten. Cirka så ømme er de.

5. Rengøring
At gøre ting rent for diverse kropsvæsker bliver den mest naturlige ting i verden. Læs bare her.

6. Omsorg for mor
Under fødslen var der – selvom det ikke hele tiden føltes sådan – op til flere mennesker, hvis fornemmeste opgave var at drage omsorg for dit (og nå ja, også dit barns) velbefindende. Nu må du være primus motor for husstandens overlevelse.
Mærk dig mine ord: Det er slemt, når ens barn er syg, mens man også selv er syg. Men det er katastrofalt, når ens barn er syg, mens ens mand også er syg!

7. Alternativ nødtørft på toilettet
Når din baby har sovet usædvanlig længe, vil du se dig selv stå på toilettet og forsøge at lette trykket i dine bryster, som føles som kanonkugler. Det er en meget underlig, men meget smertefuld fornemmelse.

8.Zzzzzzz
Der er en grund til, at fratagelse af søvn kan bruges som et torturmiddel!

9. Skrig og skrål
Det er temmelig anstrengende at have en baby, der græder. Og græder. Og græder.

10. Bekymringer
Du skal bruge resten af dit liv (i hvert fald de næste 18 år) på at bekymre dig om, om dit barn har det godt. ❤


En kommentar

Skriv et svar