Når man løfter i flok: En hyldest til frivillige

Frivillige
Han er måske ikke til så meget reel hjælp – endnu. Men lære det, det skal han! 😊
I denne uge forvandler en lille by i Midtjylland sig til fodboldmekka, kæmpedisko og ferieparadis i en stor perfekt cocktail. Den er tilsat engagerede frivillige som den sidste ingrediens, man ofte glemmer. Men faktisk er den fuldstændig uundværlig.
I denne uge, men så sandelig også i mange andre uger gennem året, bliver der brugt tusindvis af frivillige timer for at skabe verdens (måske) bedste og mest hyggelige fodboldturnering.

Det kan være svært at sætte sig ind i, hvis man ikke lige ved det. Det er ikke ‘bare’ en fodboldturnering. Det er stort!
Og det er det af en altafgørende årsag: At der findes mennesker, der har lyst til at bruge ufattelig mange timer på at gøre noget for andre. For det gør de. Tusindvis af børn, forældre og søskende får nogle fantastiske dage. Desuden får klubbens egne medlemmer forhold, som ikke findes i andre fodboldklubber.
Det sidste burde være rigelig motivation til at melde sig som frivillig. Forældre til yngre børn, teenagere der har nået en alder hvor de selv kan hjælpe og voksne fodboldspillere. Men faktisk vil jeg påstå, at dem, som får mest ud af at være frivillige, ikke er dem, som direkte vinder noget ved det.

Glæden ved at være frivillig kan nemlig ikke måles på ‘lønnen’. Så vil det nok aldrig kunne svare sig. Man skal derfor ikke gøre det, fordi man opnår noget konkret. Man skal gøre det, fordi man for det første får oplevelsen af at være en del af et fællesskab. For det andet fordi man ønsker at gøre noget, som kommer andre til gavn. Det er to vigtige elementer, som bestemt er betydningsfulde anno 2017, hvor individualiteten ofte er altoverskyggende, og fællesskaber kommer til at træde mere i baggrunden.
Jeg vil i hvert fald gøre mit til, at Aksel vokser op med en indstilling om, at man selvfølgelig hjælper, hvor man kan.

Indlægget er i øvrigt ikke lavet i samarbejde med Vildbjerg Cup, men skal ses som en hyldest til alle frivillige kræfter. 😊


Skriv et svar