Tanker om at have en toårig

Toårig
Mig og min toårige. ❤️

Hvis du er gravid eller har en baby, så læs dette indlæg og glæd dig! Hvis du har et ældre barn, så læs indlægget og husk tilbage med nostalgi og kærlighed. Hvis du kan sige dig fri for menneskelige afkom, så læs indlægget alligevel og brug det til måske at forstå, hvorfor dine homies med børn kan glæde sig over de mest mærkelige og åndssvage ting.

Jeg ved, at mange synes, børn på to år kan være udfordrende at have med at gøre. Toårige har derfor også fået mange tilnavne gennem tiden: trodsalderen, selvstændighedsalderen, terrible two’s og twonagers blandt andet.
Med fare for at lyde som en, der omfavner alt med positivitet (det gør jeg bestemt ikke. Jeg bliver også træt, irriteret og overvejer at flytte hjemmefra 😆) vil jeg sige, at jeg elsker at være mor til en toårig!
Jeg er det kun to uger endnu, så nu vil jeg skynde mig at udbasunere nogle af mine grunde til, at jeg synes, det er fantastisk. Hør bare:

1. Sproget begynder for de fleste at ændre sig radikalt. Fra at kunne sige enkeltord eller små sætninger kan barnet nu give udtryk for både tanker, forundringer og oplevelser. Og argumenter…

2. Det bliver betydeligt nemmere at kende forskel på forskellige slags gråd. Dermed kan man med god samvittighed tillade sig at gøre det færdigt, man var i gang med, uden at være bekymret for, om barnet mon tager skade af at ligge alene og græde.

3. Selvom man har haft en søvntyran af de slemme, er det garanteret bedre nu.

4. Barnets personlighed begynder for alvor at udfolde sig. Det kan godt ende med en del frustration, men jeg synes for det meste, det er til at klare. Fordi:

5. Man kan som regel greje, hvad der har udløst et udbrud. I modsætning til babytiden hvor ungen indimellem skreg og skreg uden nogen chance for at vide, hvad der var galt.

6. Barnet kan for alvor give udtryk for kærlighed til dig. Toårige arme, der klynger sig om ens hals, og en stemme, der siger: “Jaj ælger daj!” – det er da ikke til at stå for.

7. Barnet begynder så småt at kunne lege med andre børn. At se to små pus finde noget, de sammen synes, der er sjovt, går lige i hjertet.

8. Barnet bliver stadig mere selvhjulpen. Selvom det kan indebære en del frustration (VIL SEEEEEELV!!! 😱), overstiger fordelene besværet mange gange. Barnet kan selv gå, kravle op, (hjælpe med at) tage tøj og sko af og på. Det frigiver hænder til noget andet.

9. Barnet begynder at forstå og kunne følge beskeder. Det gør mange ting lidt nemmere, at man kan bede sit barn om at gøre noget som hjælp. Dog må det nævnes, at det, selvom det i teorien er muligt, ikke altid er ensbetydende med, at barnet gør, som du gerne vil have det til…

10. Måske er barnet stoppet med middagsluren og har lært at lave bæ i toilettet. En toårig kræver langt færre hensyn end en baby, og man kan derfor lettere foretage sig ting uden at være for afhængig af gode babyforhold. Spisetiderne behøver heller ikke være helt så faste som med en baby.

Og så lige et ‘ekstranummer’: Når du falder for meget i svime over, hvor fantastisk denne alder er, kan du være sikker på, at dit barn nok skal hjælpe med at bryde illusionen. Der skal nok komme tilstrækkelige frustrationsudbrud, urolige nætter og jeg-gør-det-fuldstændig-modsatte-af-alt-hvad-du-siger til, at du husker dig selv på, at denne alder – selvom den er fantastisk – bestemt også har sine udfordringer… 😉


Skriv et svar